Bölümümüz 2007 yılında Üniversite ile birlikte kurulmuş ve ilk öğrencilerini 2009 yılında almaya başlamıştır. Halihazırda her yıl lisans programımıza yüzden fazla öğrenci kayıt yaptırmakta ve toplamda lisans programımızda dört yüzden fazla öğrenci bulunmaktadır. Ayrıca bölümümüzde Yüksek Lisans ve Doktora programları da bulunmaktadır.
Bölümümüzde 2 Profesör, 15 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi, 5 Doktor Araştırma Görevlisi ve 4 Araştırma Görevlisi olmak üzere 28 akademik personel görev yapmaktadır.
Öğretim Programı: Normal Öğretim - İkinci Öğretim
Öğretim Dili: Türkçe
Eğitim Süresi: 4 yıl (8 dönem)
İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık İmkanı: İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık Programı süresi, 4 yıllık eğitim – öğretim süresine dâhil değildir.
Öğrenci Sayısı:
Öğretim Programı her yıl 30 öğrenci almaktadır.
Öğrenim Ücreti:
Normal Öğretim Öğrencileri için herhangi bir ücret yoktur.
Öğretim Modeli: Bölümümüz öğrenci merkezli öğretimi esas almakta ve her ders için ders içeriğine göre farklı öğretim yöntem ve teknikleri uygulanmaktadır.
Program İçeriği: Bölümümüzde okutulan derslerin içeriği ve dönemlere göre ayrılmış programa bu bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz: TIKLAYINIZ
Derslerin Verileceği Yer: Bölümümüz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesine bağlı olarak çalışmalarını yürütmektedir. Bölüm hocalarımızın odaları İslami İlimler Fakültesi Binası içerisinde Zemin ve Birinci katta bulunmaktadır. Bölüm dersliklerimiz ise İslami İlimler Fakültesi içerisinde Tarih Bölümüne özel olarak ayrılmıştır. Sınıflarımız geniş ve ferah olup teknolojik donanım mevcuttur.
Ders Materyalleri: İhtiyaç duyulan kitaplar için kütüphanemizden yararlanabilirsiniz. Sınavlar için ihtiyaç duyulan materyaller fakültemiz tarafından karşılanmaktadır. (Soru kağıdı basımı vb.)
Kısmi Zamanlı Çalışma İmkanı: Bölümümüz öğrencileri ihtiyaç dahilinde ilan edilen Kısmi Zamanlı işlerde çalışabilirler.
Barınma İmkanı: Çankırı Merkez ve Uluyazı Kampüsünde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlardan öğrencilerimiz ilgili kuruma başvuru yaparak yararlanabilirler. Bunların haricinde öğrencilerimiz imkanları dahilinde ev-apart kiralayabilir ya da Milli Eğitim Bakanlığı denetimindeki özel yurtlarda barınma ihtiyaçlarını karşılayabilirler.
Ulaşım İmkanı: Çankırı Merkez ve Uluyazı Kampüsü arasında Özel Halk Otobüsü olarak çalışan ulaşım araçları mevcuttur. Çankırı’dan diğer illere ise ulaşım, otobüsler aracılığıyla yapılmaktadır.
Burs İmkanı: Öğrencilerimiz üniversiteye kayıt olduktan sonra Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)’na başvuru yoluyla Burs ve Öğrenim Kredisinden faydalanabilirler. Ayrıca TÜBİTAK Burslarına da başvurabilirler.
Öğrenci Değişim Programı İmkanı:
Erasmus+
Öğrencilerimiz, Erasmus+ aracılığıyla Avrupa’da bulunan üniversitelere giderek orada bir ya da iki dönem eğitim alabilmektedirler. Erasmus+ Programı kapsamında ilgili öğrencilere hibe desteği sağlanmaktadır. Bölümümüz Erasmus+ Koordinatörlüğünden ayrıntılı bilgi edinilebilir.
Farabi
Öğrencilerimiz, Farabi programı kapsamında ülkemizdeki farklı üniversitelerin eşdeğer bölümlerinde bir ya da iki dönem ders alabilmektedirler. İlgili öğrencilere hibe desteği verilmektedir. Bölümümüz Farabi Koordinatörlüğünden ayrıntılı bilgi edinilebilir.
Mevlana
Öğrencilerimiz, Mevlana programı kapsamında Asya’da bulunan üniversitelerin eşdeğer bölümlerinde bir ya da iki dönem ders alabilmektedirler. İlgili öğrencilere hibe desteği verilmektedir. Bölümümüz Mevlana Koordinatörlüğünden ayrıntılı bilgi edinilebilir.
Değişim Programı Koordinatörlerine Web Sitemiz Üst Menüde yer alan "Programlar" sekmesinden ulaşabilirsiniz.
Diğer İmkanlar: Bölümümüz tarafından her sınıf için ayrı bir Akademik Danışman ataması yapılmaktadır. İlgili danışmanlar aracılığıyla öğrencilerimize Üniversitemizin olanakları, yönetmelik ve diğer bilgiler sunulmaktadır. Akademik Danışmanlar derslerin seçilmesi, onaylanması gibi süreçlerde de öğrencilere yol göstermekte ve bilgi vermektedir.
Öğrencilerimiz, üniversitemizin düzenlemiş olduğu her türlü etkinliğe (sempozyum, kongre, konferans, bahar şenliği, vb.) katılma hakkına da sahiptir.
Öğrencilerimiz, yaşadıkları sorunları ya da önerilerini bölümümüz web sitesinde bulunan “Öneri, İstek ve Eleştiri Formu” aracılığıyla ya da tarih@karatekin.edu.tr adresine e-posta göndererek bizlere ulaştırabilir ve hızlı sonuç alabilirler.
Öğrencilerimiz, bölümümüz bünyesinde kurulan Tarih Topluluğuna ya da üniversitemiz bünyesindeki diğer topluluklara katılarak sosyal ve kültürel aktivitelerin yapılmasını sağlayabilir ya da ilgili programlarda katılımcı olarak yer alabilir.
Öğrencilerimiz, ihtiyaç duyacağı dilekçe ve formlar için web sitemizde hazır bulunan dilekçe ve form örneklerini kullanabilir.
Bölümümüz hakkında merak ettiğiniz diğer bilgileri Bölümümüz Web Sitesi Ana Sayfada yer alan "Hızlı Erişim" menüsündkie bulunan “Sık Sorulan Sorular” sayfasında bulabilir ya da bize tarih@karatekin.edu.tr e-posta adresi aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
Diğer her şey için: https://tarihbb.karatekin.edu.tr/