Sık Sorulan Sorular
1 - Hangi sınıftan itibaren Erasmus`a başvuru yapabilirim?

Genel ortalamanız olduğu andan itibaren Erasmusa başvuru yapabilirsiniz. Örneğin birinci sınıfın birinci dönemini bitirdiğinizde bir genel ortalamaya sahip olacaksınız ve ilerleyen dönemden itibaren Erasmus`a başvuru yapabilirsiniz.

2 - Ders İçeriklerine nasıl ulaşabilirim?

Bu sayfadaki yönergeleri izleyiniz.

3 - Bazı sınavlara giremedim ve bu sınavlar için mazeret sınavı talep ediyorum. Ne yapmalıyım?

Bu sayfadaki dilekçeyi doldurarak Bölüm Sekreterliğine teslim ediniz.

4 - Nasıl Yatay Geçiş yapabilirim?

Yatay geçişi başka bir üniversiteden yapacaksanız Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sitesinde yayınlanan duyuruları takip ediniz. İlgili duyurular dönem başlarında ya da dönem sonlarında yayımlanmaktadır. Yatay Geçiş için gerekli tüm belgeler orada ayrıntılı biçimde belirtilecektir.

Eğer Yatay Geçişi üniversitemizden başka bir üniversiteye yapacaksanız geçeceğiniz üniversite ve ilgili üniversitenin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sitesinde yayınlanan duyuruları takip ediniz.

Yatay Geçiş süreci tamamen Öğrenci İşleri tarafından yürütüldüğü için tüm bilgileri ve süreci Öğrenci İşlerinden öğrenip takip etmeniz gerekmektedir. 

Yatay Geçiş ile ilgili tüm bilgi ve kontenjanlar için TIKLAYINIZ!

5 - Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapabilirim?

Uzaktan Eğitim Sistemi ile ilgili tüm duyuru ve bilgileri UZEM Web Sitesinden edinebilirsiniz. İlgili web sitesine erişmek için TIKLAYINIZ!

6 - Kaydımı nasıl dondurabilirim?

Kayıt dondurma ağır ve sürekli hastalık, askerlik, tutukluluk veya hükümlülük gibi Üniversite’ye gelmeyi engelleyen durumlarda, gerekli belgeler sunularak kayıt dondurma işlemi yapılabilir. Bu sayfadan "Kayıt Dondurma Başvuru Dilekçesi"ni doldurarak başvuru yapabilirsiniz.

7 - Ders kaydımı nasıl yapabilirim?

Ders kayıt dönemleri Akademik Takvim’de belirtilmiştir. Öğrencilerimizin güz ve bahar dönemlerinde kayıt yapmaları zorunludur. Ders kayıt dönemlerinde öğrencilerimiz Akademik Danışmanları ile iletişime geçerek ders kayıtlarını tamamlayabilirler.

Ders kayıtları akademik danışmanlar tarafından onaylanır. Yapmış olduğunuz ders kaydına ders kayıt sürecinin sonuna kadar Akademik Danışmanınızdan onay almanız gerekir.

Ders kaydı yapma rehberi için TIKLAYINIZ!

8 - Aldığım bir dersten ne zamana kadar çekilebilirim ya da ilgili dersi başka bir dersle değiştirebilirim?

Dersten çekilme işlemleri sadece seçimlik dersler için ve sadece Akademik Takvim’de belirlenen süre içinde yapılabilir. Ekle-Sil haftası bittikten sonra seçilen derslerin değiştirilme imkanı yoktur.

9 - Ara ve Final sınav programına nereden ulaşabilirim?

Tüm sınavların programları sınavlar başlamadan bir hafta öncesinde bölümümüz web sitesi Duyurular bölümünde yayınlanmaktadır.

10 - Bütünleme Sınavı nedir, kimler girebilir?

Yükseköğretim mevzuatı uyarınca öğrenciye başarısız olduğu dersten bütünleme sınav hakkının verildiği hallerde kullanılır. Bütünleme sınavında alınan not, nihai notun hesaplanmasında final sınavı notu yerine geçer.
Yarıyıl sonu sınavına kabul koşullarını yerine getirmemiş öğrenciler bütünleme sınavına katılamaz.

11 - Mazeret sınavı nedir, kimler başvuru yapabilir?

Geçerli bir durum (sağlık vb.) nedeniyle sınava katılamamanız durumunda mazeretinizi ispatlayan bir belge ile birlikte dilekçe yazarak mazeret sınavı talebinde bulunabilirsiniz. Mazeret Dilekçesine ulaşmak için TIKLAYINIZ!

12 - Sınav sonucuma nasıl itiraz edebilirim?

İlgili adresteki Sınav Sonucu İtiraz Dilekçesini doldurarak başvuruda bulunabilirsiniz.

13 - Tezsiz Yüksek Lisans Diploması Nasıl Alırım?

Tezsiz Yüksek Lisans Diploması yol haritası için TIKLAYINIZ!